You Can Check-out Any Time You Like…

American Airlines… but you can never leave. Näin lauloi Eagles aikoinaan ja joskin kappaleen sävy on hieman tummanpuhuva, on ainakin edellämainituissa lyriikoissa jotain perää. Kalifornian aurinko on nyt takana ja kilometrejä on kertynyt sellaiset rapiat 24000, rahat ovat lopussa ja Jet lag edessä, mutta rusketus sentään on jäänyt.

Los Angeles on jyrkkien kontrastien kotipaikka. Autot ovat joko pakasta revittyjä tai vanhoja ja ruttuisia, kadut ovat joko pehmeän tasaisia tai rosoisen rikkinäisiä, naapurustot joko lintukotoja tai varjojen valtakuntaa. Päivän kuumuus ja yön viileys, katujen koreus ja kauneus, rikkaus ja köyhyys – kaikki mahtuvat saman katon alle. Ihmisjoukot ympäri maailman saapuvat sinne etsimään onneaan ja kenties jotkut sen löytävätkin. Toiset eivät ole yhtä onnekkaita, mutta yrittämästä se ei ketään estä. Jokaisella on oma tapansa elää ja olla, eikä Enkelten kaupungissa ketään tai mitään katsota kieroon, ei niin hyvässä kuin pahassakaan.

Suomen AurinkoOnko se sitten nationalismi vai vain kotiseuturakkaus, joka puhuu ajatuksissa, mutta tämän matkan jälkeen voi todeta Adolf Ehrnroothin sanoin: ”Suomi on hyvä maa. Se on paras meille suomalaisille. –” 15 tunnin lennon jälkeen Helsinki-Vantaan ulkoilma tuntui suorastaan suloiselta. Suomesta ei ehkä löydy samanlaista loistetta kuin rapakon takaa – mutta vaikka kadut eivät olekaan päällystetty kullalla, ovat ne sentään pääosin ehjiä ja turvallisia kulkea. Joskus pitää mennä kauas nähdäkseen sen, mikä on ollut aivan silmien alla aina.

Tampereen ammattikorkeakoulun sähkövoimatekniikan neljännen vuosikurssin opiskelijat kiittävät kaikkia tätä matkaa tukeneita sponsoreita ikimuistoisen reissun mahdollisestamisesta. Kiitos!

PowerTour 2014 tulee julkaisemaan matkakertomuksen painettuna kesällä 2014 yhteistyössä Sähköinsinööriliiton Sähkö & Tele -lehden kanssa. Näin mediatiiminkin puolesta haluamme osoittaa kiitoksemme matka- ja yhteistyökumppaneillemme. Nyt ei ole kuin yksi asia tehtävänä:

Ei muuta ku syömään (kaurapuuroa).