UCLA

UCLA

UCLA – Electrical Engineering

Los Angelesin kuuluisa yliopisto oli matkamme viimeinen virallinen vierailukohde. Ensimmäinen havainto paikan päältä oli se, että alueella on oma poliisilaitos ja palokunta – tosin, onhan kyseisellä paikalla kokoakin noin Hervannan verran.

Meitä odotti kaksi paikallista professoria sähkötekniikan osastolta. Yllätykseksemme saimme kuulla, että kyseisellä laitoksella ei ole ainuttakaan laboratoriota, vaan kyseessä on puhtaasti teoreettiseen tutkimukseen keskittynyt osa yliopistosta. Tapaamisemme alkoi ”professori” Jarkko Lehtosen pitämällä esityksellä Suomesta, suomalaisista ja suomalaisesta koulutusjärjestelmästä; Erityistä huomiota esityksessä sai luonnollisestikin oma rakas opinahjomme, Tampereen ammattikorkeakoulu. Hymähtelyä oli kuultavissa salin perältä Jarkon todetessa lakonisesti, että ”In Finland we have distribution networks of twenty kiwis.”

Seuraavat kaksi luentoa kertoivat UCLA:n sähköosaston tekemästä tutkimustyöstä sähkötekniikan saralla. Painopiste keskittyi uusiutuvaan energiaan ja sen liittämiseen normaaleihin sekä mikroverkkoihin. Suhteellisen raskaasta ja matemaattiseen teoriaan pohjautuvasta annistaan huolimatta esitykset olivat eittämättä sangen mielenkiintoisia. Silti, kysyttäessä, että onko kysymyksiä, ei monta kättä ollut nähtävissä ilmassa – ei tosin välttämättä siksi, että kaikki olisi ollut päivänselvääkään. Raskas matematiikka ei kuitenkaan ole kaikista lähinnä sitä porukkamme leipäkoria reunustamassa.

UCLA

UCLA – osa kampusaluetta

Esityksien päätyttyä ja kiitoksien sekä hyvästien vaihtamisen jälkeen joukkomme hajaantui kuka minnekin, tutustumaan laajaan ja vehreään kampusalueeseen. Illan tullen kokoonnuimme vielä viimeisen kerran yhdessä hostellille juhlistamaan hienoa matkaa ja tulevaa valmistumista. Tunnelma oli väsymyksestä huolimatta katossa ja meininki sen mukaista. Onneksi LA:ssa ei pieni meteli juuri aiheuta pahennusta.